NS-wandeling Amsterdam (Westerborkpad)

Hits: 75

Zaterdag 13 januari 2018 met een groep van 15 personen NS-wandeling Amsterdam gewandeld. Deze wandeling is onderdeel van de lange afstands wandeling Westerborkpad, naar het voormalig kamp Westerbork. Beginpunt was Amsterdam, Centraal Station, eindpunt Amsterdam, station Muiderpoort. Afstand 11 km, waarvan we ca. 8,5 km van hebben gewandeld. Onderweg was de route goed aangegeven met rood-witte markering met een prikkeldraadlogo van kamp Westerbork. 

Langs deze route vind je veel plekken met een Joodse geschiedenis: het Anne Frank Huis, het Joods Historisch Museum, het Spiegelmonument ontworpen door Jan Wolkers en de Hollandsche Schouwburg.

Het begin van deze route was mooi langs de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Met de nodige toeristen soms best druk om te wandelen en om het overzicht te bewaren. Na een paar kilometer in een café aan de Herengracht een korte drinkstop ingelast. Gelukkig hadden ze net plek voor een grote groep zoals die van ons. 

Via de Herengracht en het gezellige Rembrantplein met diverse eet- en drinktentjes verder gewandeld richting de Stopera. Bij metro Waterlooplein verlieten enkele deelnemers de groep. De route vervolgde zich verder naar het Spiegelmonument waar jaarlijks eind januari de Auswitch-herdenking plaats vindt. Daarna gewandeld richting Artis en evenwijdig aan deze dierentuin gelopen. Net voor het Tropeninstituut namen enkele van ons de tram weer naar het centraal station.  

Met 9 personen nog even op een buitenterras -met terrasverwarming- van een café schuin tegenover het Tropenmuseum gezeten. Inmiddels was het donker en de laatste 2,5 km door het Oosterpark niet meer gewandeld, maar via de Dappermarkt rechtstreeks naar treinstation Muiderpoort gewandeld. Hier de met vertraging aangekomen sprinter naar Amsterdam Centraal gepakt. 

Voor de goede trek met zijn vijven nog even vanaf Amsterdam Centraal naar de Zeedijk gewandeld. In deze straat zijn diverse oosterse eettentjes te vinden, maar uiteindelijk bij een Mexicaans restaurant gaan eten. Ik had zelf twee taco’s met licht gekruide kip en biefstuk met wat salade en rijst. Best lekker gegeten en nog gezellig gepraat. 

Uiteindelijk iets over negenen de trein terug naar Rotterdam gepakt. Net na elf uur was ik pas thuis, maar een leuke dag gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.