Romeinse Limespad – etappe 1 – Katwijk aan Zee > Leiden

Hits: 189

Vandaag met een wandelgroepje van vijf personen de eerste etappe van het Romeinse Limespad gewandeld. In verband met een rescuedag was de boulevard in Katwijk aan Zee voor de bus afgesloten. Dus een stukje erbij gepakt. Na een rondje haringhappen voor sommigen van ons, vanaf de karateristieke witte kerk in Katwijk aan Zee onze wandeling begonnen. Deze was rood-wit gemarkeeerd.

Na een stukje bebouwing hebben we een stukje door het duingebied gewandeld en daarna naar Katwijk a/d Rijn. In een nieuw aangelegde wijk een stukje verkeerd gewandeld, maar na een aanwijzing van een voorbijganger de route -een smal schelpenpad- weer opgepakt. Na een viaduct en brug kwamen we in Katwijk a/d Rijn. Op de Turfmarkt even een pauze gehad op een zonnig terras van een restaurant.

Hierna de brug over en langs de oever van de Oude Rijn gewandeld. Na een klein stukje links-rechts de Oude Rijn weer vervolgd. Dit pad een paar kilometer gevolgd. Een pad via twee voetveren naar en van Valkenburg links laten liggen. Aan het einde een park ingewandeld en even gezocht naar een viaduct onder de snelweg A44. Aan de andere kant lag Leiden. Helaas voor ons begon het hard te regenen en hebben we na overleg bij bushalte Wassenaarsweg/Corpus bus 37 gepakt naar Leiden Centraal.

De volgende etappe op zaterdag 14 september 2019 zal vanaf deze bushalte via het centrum van Leiden naar Zoeterwoude-dorp gaan. Meer informatie zie: Romeinse Limespad

Geen foto’s gemaakt i.v.m. de stedelijke omgeving.

Dit was ook mijn eerste wandeling na de Nacht van de Vluchteling op zondag 16 juni. Deze wandeling heb ik van mijn rechterknie geen last gehad. Daarnaast liep ik met nieuwe zomer wandelsokken van Falke; geen blaren of problemen met mijn voet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.