Strandwandeling Katwijk aan Zee > Scheveningen

Hits: 111

Gisteren met zeven personen een strandwandeling gemaakt van Katwijk aan Zee naar Scheveningen. Ondanks een weerswaarschuwing – code geel met mogelijk onweer tussen 14:00 en 22:00 in het hele land – en buienradar wat een droge dag tot ca. 17:00 voorspelde. Een lid meldde zich hiervoor af. Na overleg met de groep op Leiden Centraal toch de bus genomen naar Katwijk aan Zee. Rond 11:15 bij bushalte Vuurbaakplein in Katwijk aan Zee uitgestapt en na een plaspauze voor sommigen van ons direct gaan wandelen.

Normaal gesproken zou ik hier eerst in een strandpaviljoen wat gaan drinken, maar gezien op wat mogelijk komen zou, niet gedaan. Eerst richting zee gelopen en daarna op de hardere stukken van het strand gewandeld. Geen gedoe met een routebeschrijving of markeringen vandaag, gewoon de zee rechts houden en ruim 12 km strand tot in Scheveningen. Dankzij het goede weer konden we de pier van Scheveningen in Katwijk aan Zee al zien, maar je wandelt er niet even naar toe.

Na ca. 5 km in Wassenaarseslag op een terras wat gedronken. En het weer viel tot dusver mee, een blauwe lucht met afwisselend bewolking. Hierna verder gewandeld richting Scheveningen. Onderweg leuke gesprekken gehad. Wel dreigende luchten boven Scheveningen, maar gelukkig voor ons viel de regen op zee. Even een regenjasje aangehad, meer dan een paar spetters was het niet.

Ca. twee km voor Scheveningen nog een korte rustpauze op het strand gehad. Twee van ons hebben nog een duik in de zee gemaakt. Vervolgens over het strand verder gewandeld tot in Scheveningen waar we rond 16:00 waren. Bij een strandpaviljoen vlak voor de boulevard nog wat gedronken. Vijf van onze groep gingen op de boulevard van Scheveningen nog op zoek naar een restaurant. Ik ben zelf met een ander lid naar huis gegaan, omdat ik vandaag ook nog een andere afspraak heb staan.

Eenmaal op treinstation Den Haag Centraal rond 17:15 hoosde het van de regen en in Rotterdam op metro/busstation Capelsebrug rond 18:20-18:40 een flinke onweersbui met blikseminslag gehad. Vandaag tijdens de wandeling dus erg geluk gehad met het weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.