Grote Rivierenpad – Nieuwerkerk a/d IJssel » Rotterdam, Hilligersberg

Hits: 105

Afgelopen zondag samen met een wandelvriendin een etappe van het Grote Rivierenpad gewandeld. Ons beginpunt was treinstation Nieuwerkerk a/d IJssel. Via de Ringvaartdijk liep dit eerst door deze plaats richting Zevenhuizen. Eerst over een aquaduct, later onder een viaduct door en over de snelweg A20 heen en verder via de Westringdijk. Aan de andere kant van het water lag Nesselande, een woonwijk van Rotterdam. Aan het einde van Westringdijk links een brug over en direct rechtsaf naar Zevenhuizen. Een paar kilometer aan de linkeroever van het water gewandeld.

Via de dorpsstraat en dorpsplein rondom de kerk heen en door een park heen. Iets verderop richting het westen gelopen. Deze asfaltweg langs de Hennipslootkade kwam langs de Willem Alexander roeibaan. Bij eetcafé de Roerdomp aan de Rotte op het terras en in de zon even wat gedronken. Ons pad over een dijk vervolgd langs de Rottemeren, richting Rotterdam. Langs een molen en over de sluis van de Zevenhuizer Verlaat. Het fietspad langs de Rottermeren verder gevolgd tot aan de Pekhuisbrug en hier deze hoge fietsbrug overgestoken.

Aan de andere kant van de oever linksaf geslagen en een fietspad richting het Hoge Bergse Bos. In het Hoge Bergse Bos ging ons wandelpad over de top van de Skiberg en dat was flink klimmen. Wel een mooi uitzicht op de Zevenhuizerplas en de wijken Zevenkamp en Ommoord. Na de afdaling, een slingerend schelpenpad, verder gelopen door dit bosgebied. Wat verderop een asfaltpad over de golfbaan van de Hooge Rotterdamsche. Langs de golfbaan nog even op een bankje gezeten en wat gegeten. Na een korte beklimming langs het clubgebouw en weer afdalen. Na het golfterrein gelopen naar het Lage Bergse Bos.

Bij Paviljoen De Bergsche Plas in het Lage Bergse Bos weer wat gedronken op een terras. Na een korte stop van de route afweken in verband met de aanleg van een nieuw stuk snelweg tussen A16 en A20. Via een hoge voetgangersbrug over de Rottemerentunnel naar de andere kant gelopen. Dankzij een app op mijn mobiel Open Street Maps genavigeerd door de Rotterdamse wijk Hilligersberg. Na enkele straten gewandeld naar het eindpunt van tramlijn 4, Burg. van Kempensingel en hier de tram naar Rotterdam Centraal en metro Eendrachtsplein genomen. Vandaag ruim 18,5 km gewandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.