NS-wandeling Gein en Vecht

Hits: 60

Vandaag alleen NS-wandeling Gein en Vecht gewandeld. Om iets over 11 uur vertrokken vanaf treinstation Abcoude voor deze wandeling door de polder. Evenwijdig aan de spoorlijn gelopen en na een brug linksaf geslagen, langs de rechteroever van riviertje de Gein. Dit slingerende pad gevolgd tot voorbij Molen Delphine. Ca. 800 meter hier voorbij rechtsaf de Velterslaan op. Na ca. 500 meter was het wandelpad met opstapje richting Fort Nigtevegt helaas gesloten, dus het asfaltpad gevolgd tot aan het Amsterdam Rijnkanaal. Vanwege drukte Fort Nigtevecht niet bezocht.

Wat gedronken en gegeten bij een grote bank vlakbij de Liniebrug met uitzicht op de Polder Baambrugge Oostzijde en in de verte Abcoude. Na deze stop de brug over het Amsterdam Rijnkanaal en aan de andere zijde op een eiland gewandeld. Even moeten wachten bij een openstaande ophaalbrug en daarna Nigtevecht in gewandeld. Rechtsaf en via de Dorpsstraat dit plaatsje doorgewandeld. Op een bankje nog even wat gedronken.

Vervolgens het pad langs de Vecht ca. 2 kilometer verder gewandeld. Onderweg familie eend gezien; moeder met 12 kleine eendjes gezien. Bij boerderij Overdam linksaf via een parkeerplaats en wat verderop een graspad op. Dit graspad liep dwars door de Aetsveldsche Polder. De eerste lammetjes stonden ook in de weide. Na ca. 1,5 kilometer werd dit een asfaltweg en dit gevolgd tot in Weesp. Na wat slingeren door Weesp-zuid en het centrum deze plaats door gewandeld tot bij het treinstation van Weesp. Uiteindelijk 13,9 kilometer gewandeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.