Elfstedenpad

Hits: 71

Op 11 oktober werd de splinternieuwe route in Leeuwarden geopend. De route is via een samenwerking tussen KWBN en Wandelnet tot stand gekomen. Het Elfstedenpad voert de wandelaars zoveel mogelijk langs het parcours van de beroemde schaatstocht. Belangrijk verschil: het Elfstedenpad kun je het hele jaar door lopen en niet alleen bij vorst.

De combinatie van natuur, cultuur, beleving en historie staat centraal bij het Elfstedenpad. Je loopt veel langs het water, maar je komt ook door uitgestrekte weidegebieden, langs de oevers van meren en door het terpenlandschap. De route brengt je ook op plaatsen waar de schaatsers tijdens de ‘tocht der tochten’ niet komen. Zo loopt het pad niet langs, maar juist door de vele kleine dorpen. In ieder van de elf steden kun je een (historische) rondwandeling maken. Routemakers Johan Vellinga en Broer Adema ontwierpen de route van het Elfstedenpad.

Het Elfstedenpad heeft een lengte van 283 kilometer en is opgedeeld in 46 etappes. De route is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Acht etappes liggen zelfs direct aan een treinstation. Het Elfstedenpad is te herkennen aan een geel-rode markering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.