Agenda

Hits: 2

Hieronder mijn agenda voor actuele wandeluitjes. Wijzigingen onder voorbehoud van weersituatie en andere ideeën. In verband de verscherpte Corona-maatregelen wandel ik veel (alleen) in de polder Krimpenerwaard vanuit mijn dorp Lekkerkerk.

Voorjaar
Krimpenerwaard – 16 km
Rondwandeling Lekkerkerk » Molensloot

Krimpenerwaard – 16,5 km
Rondwandeling Lekkerkerk » Krimpenerhout

Krimpenerhout – 5,5 km – met kennissen
Rondwandeling vanaf Brasserie Crimpenerhout

Nader te bepalen
Floris V-pad – etappe 4 – 15 km
Numansdorp, Rijksweg A29 West » Strijensas

Goilberdingerpad – 15 km
Rondwandeling bij Culemborg – met Marco

Nederlands Kustpad (deel 2) – etappe 13 – 20 km
Callantsoog » Den Helder, NS

Romeinse Limespad – etappe 5 – 19/24 km
Alphen a/d Rijn, NS » Oudewater/Woerden, NS – met VVM

Romeinse Limespad – etappe 6 – 16 km
Woerden, NS » De Meern, De Meern-Oost – met VVM

Utrechtpad – etappe 9 – 16,5 km – met Marco
Amerongen, Amerongse Berg » Renswoude, Kerkstraat

Utrechtpad – etappe 10 – 15 km – met Marco
Renswoude, Kerkstraat » Woudenberg, Pothbrug

Utrechtpad – etappe 11 – 17 km – met Marco
Woudenberg, Pothbrug » Amersfoort, NS

Krimpenerhout

Hits: 68

Vandaag de eerste wandeling van het jaar gemaakt. Een rondwandeling door de Krimpenerhout. Vanuit mijn huis in Lekkerkerk begonnen en door het dorp richting de Tiendweg gewandeld. Vervolgens linksaf geslagen de Tiendweg-West op. Deze ca. 2,5 km gevolgd tot in de Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek. Na het bruggetje en op de eerste kruising rechtsaf en de grote bocht naar links gevolgd. Op de kruising rechtsaf een slingerpad naar de Viersprong bij de N210.

Bij de rotonde overgestoken, vanwege werkzaamheden de noodbrug over en het wandelpad rechtdoor gewandeld. Op de kruising met het fietspad linksaf het fietspad door het Loetbos in. Dit gevolgd tot net voor de rotonde bij de Krimpenerbosweg. Linksaf het viaduct onder de N210 door en naar de Surfplas gewandeld. Een wandelpad rechts van de surfplas op en dit gevolgd langs de parkeerplaats en Brasserie Crimpenerhout.

Op de kruising met het fietspad linksaf en direct rechtsaf het bruggetje over. Dit onverharde pad evenwijdig aan weilanden gevolgd tot aan de kruising met de Tiendweg. Hier linksaf en de Tiendweg gevolgd tot in Krimpen aan de Lek. Bij de rotonde rechtsaf de Hoofdstraat en Krimpen aan de Lek in. Eerste straat linksaf en omhoog de lekdijk op. De dijk ruim 3 km gevolgd tot in Lekkerkerk. Uiteindelijk 13,5 km gewandeld in iets meer dan 3 uur inclusief pauzes.

Wandellogboek

Hits: 2

De pagina’s Wandellogboek (LAW) en Wandellogboek (Overige) heb ik vandaag vervangen door een Excelsheet Wandellogboek. Na het uploaden van dit bestand kan je makkelijk sorteren op soort wandeling en wandelnaam. Dit schema zal ik om de zoveel tijd bijwerken met actuele wandelingen van 2021.

Wandelen in 2021

Hits: 13

Na 31 oktober 2020 heb ik geen wandeling meer gemaakt. Ook niet dichtbij in de polder Krimpenerwaard vanuit mijn dorp Lekkerkerk. Andere interesses van mij, misdaadseries kijken en bordspellen doen hebben meer mijn aandacht gehad. Dankzij Corona heb ik dit jaar niet veel gereisd met openbaar vervoer.

Zie mijn Agenda voor mijn wandelplannen in 2021. En daarbuiten heb ik nog wel meer ideeën. De laatste etappe van het Floris V-pad, de laatste drie etappes van het Utrechtpad en diverse etappes van het Nederlands Kustpad wil ik in 2021 toch wel voltooien. Wie weet met een wandelmaatje erbij. Samen (of met een wandelgroepje) wandelen is toch gezelliger wandelen dan alleen.

Iedereen een fijn oud & nieuw en tot volgend jaar!

Zaageiland

Hits: 63

Zaterdag 31 oktober 2020 ben ik met drie vrienden gaan wandelen op Zaageiland. Dit is een eiland in rivier de Lek met ingang op de dijk tussen Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel. De foto’s zijn gemaakt met mijn nieuwe Canon EOS 80 D body.

Wandeling Krimpen a/d IJssel > Lekkerkerk

Hits: 87

Vanmiddag heb ik na een boodschap in Krimpen aan den IJssel een mooie wandeling terug naar huis in Lekkerkerk gemaakt. Begonnen bij winkelcentrum de Crimpenhof en via de Buys Ballotsingel en Vincent van Goghlaan naar Lansing-Zuid gewandeld. Net voor de bebouwing rechtsaf het fietspad evenwijdig aan de N210 genomen. Wat verderop een wandelpad door het groen gewandeld tot aan de rotonde bij de Krimpenerbosweg. Via het viaduct onder de N210 richting de Surfplas. Voor deze plas linksaf langs het strandje en speelplaats voor kinderen gewandeld. Rechts en linksaf een onverhard graspad op. Iets verderop bij een bankje op een vlonder bij een waterplas even gepauzeerd.

Daarna dit onverharde pad verder gewandeld. Met de bochten meegewandeld en bij het einde tweemaal rechtsaf en het fietspad “krilpad” richting Krimpen aan de Lek gepakt. Net voor het dorp linksaf en via enkele bochten gewandeld richting Lekkerkerk. Via een mooie bomenlaan met uitzicht op de voetbalvelden en verderop de N477 overgestoken en Tiendweg-west opgegaan. Dit verharde pad door de polder Krimpenerwaard enige tijd gevolgd tot aan het Kooipad. Hier rechtsaf gegaan. Langs de weg diverse schapen en paarden in het weiland gezien. Het Kooipad heb ik gevolgd tot aan het einde en linksaf de dijk op. De dijk langs rivier “de Lek” gevolgd tot in Lekkerkerk. Afstand 9,35 km.