Heuvelrughike – Etappe 1 – Huizen » Laren

Bezoeken: 27

Zaterdag 8 juni 2024 met een groep van zes personen gestart met de Heuvelrughike. Een wandelroute over de Utrechtse Heuvelrug en een wandelgids van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Op trein/busstation Hilversum stonden William en Tamara op mij al te wachten en met zijn drieën met de bus naar bushalte Baanbergenweg in Huizen gegaan. Vanaf deze bushalte ruim een kwartier in noordelijke richting gewandeld naar Fletcher Hotel Nautisch Kwartier. Na een cappucino en een soepje gewacht op Lieuwe, Marco en Jeroen die met de auto hier naar toe kwamen. Zij stonden echter bij Fletcher Hotel Kalkovens, ook in Huizen.

Na even puzzelen de route begonnen in Huizen. De routebeschrijving van de Heuvelrughike erg goed lezen. Vanaf de start kon ik de routebeschrijving niet volgen en in het natuurgebied erna ook moeite met de route vinden. Besloten om de hele route op GPX-bestand (te downloaden via Wandelzoekpagina) en mijn app OSMAnd op Samsung smartphone te gaan wandelen. Gelukkig had ik een powerbank bij me, want mijn mobiele telefoon was op 2/3e van de route leeg. Ook door het maken van diverse natuurfoto’s. Er wordt geen gebruik gemaakt van andere aanwezige (LAW-)markeringen en in de wandelgidsen van Wandelnet staat vaak ook regelmatig de afstand vermeld (na 100m. links of rechts).

De route liep door meerdere aaneengesloten natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat, over heidegebieden, stuifduinen en diverse uitzichtpunten konden ook beklommen worden. Veelal onverharde paden wat het wandelen vertraagde. Onderweg diverse mogelijkheden voor horecastops. Wel goed opletten of overal goede bediening is vanwege de drukte of te weinig personeel.

De uitgebreide gedetaileerde wandelroute zal ik later beschrijven aangezien ik de wandelgids nauwelijks gebruik hebt. Wel veel detailinfo wordt hierin beschreven. Afstand ruim 19,1 km.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.