Wandeling Molens van Kinderdijk

Hits: 20

Vanochtend om 10:00 met het voetveer overgevaren van Lekkerkerk naar Nieuw-Lekkerland. Na wat bedrijven de dijk op en na de kerk direct rechtsaf een verharde weg evenwijdig aan de Lekdijk. Na een rotonde de autoweg overgestoken en een verhoogd fietspad op gewandeld. Na de bebouwde kom mooi uitzicht op rivier de Lek en mijn dorp Lekkerkerk. Dit fietspad een paar kilometer gevolgd tot de souvenierwinkel in Kinderdijk. Linksaf de dijk af en Nederwaard op richting de molens van Kinderdijk. Bij het bezoekerscentrum vlak voor de molens van Kinderdijk cappuccino gedronken.

Daarna op het fietspad links gelopen vanwege de vele toeristen die met de boot of bus naar Kinderdijk waren gekomen. Na de museummolen Nederwaard, linksaf het onverharde natuurpad op gewandeld. Dit gevolgd tot het einde, rechtsaf en direct linksaf brug over. Na de brug direct links naar museummolen Blokweer. Na deze molen een graspad langs de Groote- of Achterwaterschap en heerlijk rustig verder het Floris V-pad gevolgd. Aan het einde bij een brug rechtsaanhoudend (dus niet het Floris V pad volgen) tot een picknickbank voor mijn lunch.

Na een korte pauze het fietspad richting de witte molen gevolgd en langs de volkstuinen gewandeld. Grote brug over en linksaf fietspad langs de witte molen en haven. Aan het einde rechtsaf en direct linksaf de Hoge Brug over. Hierna rechtsaf het graspad langs het Groote- of Achterwaterschap gewandeld. Dit pad ruim 1,5 km gevolgd en op een splitising linksaf een asfaltpad langs knotwilgen. Langs een hek en aan het einde rechtsaf Elzenweg. Na het appartementencomplex linksaf het hondenbos in. Aan het einde rechtsaf tiendweg en eerste brug linksaf. Via Nieuw-Lekkerland terug naar het voetveer gewandeld. Afstand vandaag 11,9 km.

Drinken tijdens een wandeling: 6 tips

Hits: 15

Van alles wat je in je rugzak meeneemt tijdens het wandelen, is je voorraad drinken misschien wel het meest belangrijk. Zeker bij warm weer of als je een langere wandeling maakt, verliest je lichaam onderweg een hoop vocht via zweet en verdamping. Om te voorkomen dat je uitdroogt, moet je dit vochtverlies weer aanvullen door voldoende te drinken. Maar hoeveel moet je daarvoor eigenlijk drinken, en hoe kan je daar het beste voor zorgen? Voor ieder is dat natuurlijk weer anders, maar met deze tips ben je al een heel eind op weg!
@Bron: Wandelmagazine

Wandeling Alblasserwaard

Hits: 46

Vandaag heb ik alleen een rondwandeling door de Alblasserwaard gemaakt. Vanochtend om 10:00 overgevaren met het voetveer van Lekkerkerk naar Nieuw-Lekkerland. Direct de dijk af en het dorp ingelopen. Na de bebouwing bij de Tiendweg rechtsaf en bij de eerste brug linksaf het Hondenbos in. Aan het einde rechtsaf en direct linksaf Molenweg. Aan het einde rechtsaf het graspad langs het Groote- of Achterwaterschap. Dit onverharde pad ca. 1,5 kilometer gevolgd en bij de splitsing de Hoge brug over. Op een splitsing met bankje wat gegeten en gedronken.

Na deze pauze het asfaltpad rechtdoor richting Alblasserdam. Iets verder dan een brug naar rechts, linksaf een smal onverhard pad tussen twee sloten in (Floris V-pad). Dit pad was soms nauwelijks een voetstap breed en liep door hoge begroeiing. Ook enkele overstapjes langs hekjes gehad en onder een schrikdraad door. Aan het einde een weiland in en het grindpad linksaf genomen. Na een bocht Heiweg. Net voor Pensionstal de Amazonehoeve, brug over en fietspad.

Aan het einde linksaf een fietspad langs het Groote- of Achterwaterschap. Hier ca. 10 minuten regen gehad. Dit verharde pad ca. 2,5 km gevolgd tot aan de Hoge Brug. Rechtsaf brug over en schuin linksaf Middelweg. Dit fietspad gevolgd tot in Nieuw-Lekkerland. Aan het einde helaas een omleiding waardoor ik niet over de dijk langs rivier de Lek kon wandelen. Rechtsaf de Planetenlaan op en deze slingerend gevolgd en bij de Standerdmolen linksaf alsnog de dijk op. Bovenaan rechtsaf en terug naar het voetveer. Afstand 13,3 km.


Wandeling Krimpenerwaard

Hits: 52

Samen met wandelkennis Lieuwe heb ik vandaag een wandeling in de polder Krimpenerwaard gemaakt.

Wij zijn begonnen bij bushalte Centrum in Krimpen a/d IJssel en gelopen naar winkelcentrum Crimpenhof. Via het Raadhuisplein, de Buys Ballotsingel en Vincent van Goghlaan naar de wijk Lansingh-zuid gewandeld. Een brug over en net voor de eerste bebouwing rechtsaf het fietspad ‘Waterliniepad I’ op. Na een paar honderd meter het wandelpad haaks op dit pad genomen. Aan het einde het fietspad gevolgd tot aan de splitsing met de Krimpenerbosweg.

Hier overgestoken en de eerste weg linksaf richting het Volkstuinencomplex VTV De Amateur. Aan het einde dit terrein verlaten en rechtsaf het Bereklauwenpad op aan de rand van Krimpen a/d IJssel, later Lepelaarsbospad I. Dit asfaltpad gevolgd tot het einde en kort daarna rechtsaf Tiendweg-West. Bij het rustpust van Kaasboerderij Boer Bas even koffie gedronken.

Na een korte pauze via de Tiendweg doorgewandeld naar de rand van Ouderkerk a/d IJssel. De N475 en de Kerkweg overgestoken, vervolgens Tiendweg-Oost. Net na de bebouwing rechtsaf een schelpenpad naar Speelpolder De Tiendtuin. Bij een picknickbank even wat gegeten. Dit schelpenpad door de weilanden gevolgd tot aan de Oudelandseweg. Deze weg overgestoken en bij een picknickbank een graspad door een weiland gewandeld. Aan het einde een hekje door en linksaf een asfaltpad het Loetbos in.

Na een goede kilometer bij een picknickbank linksaf een graspad in. Dit onverharde pad gevolgd tot aan een parkeerplaats. De weg overgestoken en via een andere parkeerplaats rechtdoor het Loetbos in. Via een parkeerplaats bij Kanocentrum Loetbos rechtsaf en bij de volgende kruising linksaf. Even verder wat gedronken en gegeten bij Restaurant de Loet.

Samen met Lieuwe ruim 11,5 km gewandeld. Bij de provinciale weg heeft hij de bus teruggenomen naar Krimpen a/d IJssel. Zelf ben ik verder gelopen naar mijn dorp Lekkerkerk, in totaal ruim 15,5 km. Qua weersverwachting veel dreigende luchten, maar enkel de laatste kilometer in het Loetbos even regen gehad.

Zevenheuvelenhike

Hits: 11

Op zondag 24 september 2023 kan je weer meelopen met de Zevenheuvelenhike. Een uitdagende en vooral mooie wandeltocht door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen. Hike-fanaat Rick Mulder verkende alvast de route van 21 kilometer. Hij vertelt over zijn wandeling en geeft meteen een paar praktische tips.
@Bron: Wandel.nl

Volle maan wandelingen

Hits: 8

Wil je de volle maan in al zijn glorie bewonderen? Op verschillende locaties in het land nemen boswachters en gidsen je mee op pad voor een avondwandeling in het schijnsel van de volle maan. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.
@Bron: Staatsbosbeheer

Loop door en langs gebieden met grote grazers

Hits: 5

Onze boswachters hebben een lijstje met wandelroutes gemaakt die je door of langs begrazingsgebieden leiden. In deze natuurgebieden staan allerlei dieren, zoals Schotse hooglanders en konikpaarden, om de vegetatie te onderhouden. Trek je wandelschoenen aan en kijk op een veilig afstandje naar deze grazende grazers. Ze zijn niet te missen!
@Bron: Staatsbosbeheer