Romeinse Limespad – etappe 8 – Utrecht » Werkhoven

Hits: 51

Vandaag heb ik met een groep van zes personen de achtste etappe van het Romeinse Limespad gewandeld. Het beginpunt was bushalte Simplonbaan in Utrecht Lunetten. Via een singel en groenstrook Utrecht uitgelopen en de A12 overgestoken. Aan de andere kant een graspad langs een vijver. Via de Wayensedijk oostwaarts gelopen. Wat verderop drie tunneltjes ingegaan onder de A27 en na een stukje polder onder de spoorlijn door.

Via de Marsdijk gelopen tot aan Castellum Fectio, een Romeins fort in de provincie Neder-Germanië aan de noordgrens van het Romeinse Rijk (de Limes). Iets verder doorgewandeld naar Fort bij Vechten. In verband met een arrangement was een drankje hier niet mogelijk. Langs het Waterliniemuseum (niet bezocht) en over een brug naar een parkeerterrein met oude Citroëns 2CV. Wederom de A12 onderdoor en over een spoor gewandeld en wat verder langs een stel bunkers door de weide richting de Kromme Rijn. Hier even van de route afgeweken voor een drankje bij Theehuis Rhijnauwen aan de overzijde van het water. Op ons eten konden we ca. drie kwartier wachten dus besloten om door te lopen.

Na deze korte stop onze weg vervolgd over het jaagpad aan de rechteroever van de Kromme Rijn, Dit kronkelende wandelpad gevolgd tot in Bunnik. Via een brug eerst naar de linkeroever, bij een splitsing met de Tolhuislaan weer de brug over naar de andere kant. Hier even Bunnik ingelopen en gepauzeerd bij Het Wapen van Bunnik voor een lunchstop.

Vervolgens terug naar de Kromme Rijn en het jaagpad langs de linkeroever gewandeld. Tweemaal onder een laag viaduct en in een grote bocht het wandelpad om Odijk heen gevolgd. Soms een brug over naar de andere kant van de oever. Na Odijk aan de rechteroever gewandeld en ca. 2 km door de polder gelopen. Aan het einde van dit pad langs Kasteel Beverweerd. In Werkhoven bij bushalte Werkhoven bus 41 genomen naar Utrecht. Ruim 17 km gewandeld vandaag.

Zie ook het overzicht van het Romeinse Limespad.

Nacht van de Vluchteling

Hits: 6

Stichting Vluchteling organiseert in het weekend van 18 en 19 juni de dertiende editie van de Nacht van de Vluchteling. In zes steden lopen duizenden deelnemers een nachtelijke wandeltocht om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor acute noodhulp en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. 
@Bron: https://www.nachtvandevluchteling.nl/

Wandeling Alblasserwaard

Hits: 38

Vanochtend om kwart voor elf het voetveer van Lekkerkerk naar Nieuw-Lekkerland genomen. Aan de overzijde een stuk in het dorp gewandeld en na het dorp rechtsaf geslagen een tiendweg in. Hier de eerste lammetjes en zwanen gezien. Bij de eerste brug linksaf het Hondenbos in. Onderweg een specht gehoord en familie eend gezien. Aan het einde rechtsaf Elzenweg en direct linksaf Molenweg. Dit pad met vele knotwilgen gelopen tot aan het riviertje Groote- of Achterwaterschap. Op de T-splitsing rechtsaf een graspad langs dit riviertje. Halverwege in het weiland een vissende witte reiger, een blauwe reiger, een stel kieviten en familie meerkoet gezien.

Aan het einde linksaf de Hoge Brug over en richting Alblasserdam gewandeld. Na een paar honderd meter rechtsaf de eerste brug over en het Buitenpad op gewandeld. In een sloot familie zwaan en in het weiland twee paarden gezien. Aan het einde bij een picknickbank even gepauzeerd en wat gegeten en gedronken. Vervolgens het graspad langs het Groote- of Achterwaterschap gewandeld tot bij museummolen Blokweer. Onderweg nog vele (jonge) ganzen gezien. Na deze molen rechtsaf de brug over rechtdoor het onverharde pad langs de Nederwaard op.

Dit pad linksaf en langs de vele Molens van Kinderdijk gelopen, Unesco Werelferfgoed. Ook een aalscholver gezien die net opsteeg boven het water. Aan het einde linksaf, bruggetje over en rechtsaf asfaltpad. Dit pad gevolgd tot voorbij het bezoekerscentrum. Bij de dijk linksaf en het eerste fietspad rechtsaf genomen. Langs de rand van Kinderdijk en wat verderop langs rivier de Lek gewandeld. Bij het autoveer het veer naar Krimpen aan de Lek genomen en in het dorp de bus terug naar Lekkerkerk gepakt. Vandaag 8,3 km gewandeld.

Westerborkpad

Hits: 6

Het Westerborkpad: wandelen in het spoor van de Jodenvervolging.

Leven in vrijheid is lang niet altijd vanzelfsprekend. Op 4 en 5 mei staan we stil bij onze vrijheid. We herdenken de oorlogsslachtoffers op 4 mei en vieren op 5 mei dat we in Nederland in vrijheid leven. De maand mei is een passende maand om een stuk te wandelen van het 342 kilometer lange Westerborkpad.  
@Bron: Wandelnet

NS-wandeling Gein en Vecht

Hits: 51

Vandaag alleen NS-wandeling Gein en Vecht gewandeld. Om iets over 11 uur vertrokken vanaf treinstation Abcoude voor deze wandeling door de polder. Evenwijdig aan de spoorlijn gelopen en na een brug linksaf geslagen, langs de rechteroever van riviertje de Gein. Dit slingerende pad gevolgd tot voorbij Molen Delphine. Ca. 800 meter hier voorbij rechtsaf de Velterslaan op. Na ca. 500 meter was het wandelpad met opstapje richting Fort Nigtevegt helaas gesloten, dus het asfaltpad gevolgd tot aan het Amsterdam Rijnkanaal. Vanwege drukte Fort Nigtevecht niet bezocht.

Wat gedronken en gegeten bij een grote bank vlakbij de Liniebrug met uitzicht op de Polder Baambrugge Oostzijde en in de verte Abcoude. Na deze stop de brug over het Amsterdam Rijnkanaal en aan de andere zijde op een eiland gewandeld. Even moeten wachten bij een openstaande ophaalbrug en daarna Nigtevecht in gewandeld. Rechtsaf en via de Dorpsstraat dit plaatsje doorgewandeld. Op een bankje nog even wat gedronken.

Vervolgens het pad langs de Vecht ca. 2 kilometer verder gewandeld. Onderweg familie eend gezien; moeder met 12 kleine eendjes gezien. Bij boerderij Overdam linksaf via een parkeerplaats en wat verderop een graspad op. Dit graspad liep dwars door de Aetsveldsche Polder. De eerste lammetjes stonden ook in de weide. Na ca. 1,5 kilometer werd dit een asfaltweg en dit gevolgd tot in Weesp. Na wat slingeren door Weesp-zuid en het centrum deze plaats door gewandeld tot bij het treinstation van Weesp. Uiteindelijk 13,9 kilometer gewandeld.