Krimpenerwaard Polderdieren

Bezoeken: 20

Vanmiddag een rondwandeling vanuit mijn dorp Lekkerkerk gemaakt. Vanuit het dorp de Reinier Bloklaan omhoog en rechtsaf de dijk op langs rivier de Lek. Dit pad gevolgd tot bij de Eendenkooi, rechtsaf dijk af en het Kooipad opgelopen. Een geasfalteerd fietspad dwars door de polder Krimpenerwaard. Aan het einde linksaf een andere asfaltweg, Tiendweg-West. Op de kruising met het Smalle Kampje rechtdoor en iets verderop rechtsaf het onverharde Paddenpad.

Dit graspad was niet gesnoeid en de begroeiing kwam tot ca. een halve meter hoog. Ook maar één voetstap breed en erg nat van de vele regen de laatste tijd. Ondanks goede Lowa wandelschoenen waren deze van buiten erg nat. Mijn spijkerbroek was wel zeiknat aan de onderkant. Dit gevolgd tot het einde bij een houten hek. Hier direct rechtsaf, onverhard grindpad, bij de kruising met het Smalle Kampje verhard asfaltpad, Wetering-West.

Deze tiendweg met aan weerszijden sloten en weilanden veel polderdieren gezien, zoals diverse futen, zwanen met kroost, meerkoeten op nest met kleintjes, reigers. Een specht gehoord en een kiviet zien vliegen boven het weiland. De Wetering-West ruim 2 km gevolgd tot aan de kruising met de Boezemweg / Kerkweg. Hier de drukke verkeersweg overgestoken en rechtdoor Wetering-Oost. Bij de splitsing met de volkstuinen rechtsaf en terug gewandeld naar Lekkerkerk.

Via de Weidelaan, Wilhelminastraat, Beatrixplantsoen, Emmastraat, de Burg. van Willigenstraat overgestoken, schuin rechtdoor, voorbij het dierenkamp en rechtdoor trap op. Bovenaan rechtsaf dijk langs rivier de Lek. Dit gevolgd tot vlakbij mijn huis. Achter de sporthal rechtsaf dijk af en naar huis gewandeld.

Totaal ca. 8,9 km gewandeld, ruim 150 foto’s gemaakt met mijn Canon EOS 80 D en binnen 2,5 uur wandelen was ik rond. Ondanks de bewolkte dag wel helemaal doorweekt dus een douche was welkom.

Eén antwoord op “Krimpenerwaard Polderdieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.