Wandelen tussen burlende edelherten

Hits: 2

In de herfst klinkt er een indrukwekkend geluid in verschillende natuurgebieden, zoals op de Veluwe. Het is het geluid van burlende edelherten. Wandel.nl zet de mogelijkheden op een rij om in Nederland de bronsttijd van edelherten mee te maken. Waar ga jij wandelen en burlende herten spotten?
@Bron: Wandel.nl

Wandelen in Schieland en de Krimpenerwaard

Hits: 6

Schieland en de Krimpenerwaard zijn twee grote poldergebieden in het westen van Nederland; de Hollandse IJssel, de Lek, de Vlist en de Rotte stromen door het gebied. Deze regio ligt dicht bij Rotterdam en dus in de Randstad, maar je kan er niettemin prachtig en weids wandelen. In Schieland is de Rotte vaak dichtbij, het veenriviertje dat de naamgever is van Rotterdam. De Krimpenerwaard is vooral weids en stil Hollands boerenland, met tiendwegen, smalle, lange kavels, poldersloten: hoe landelijk kan het zijn?
@Bron: GegarandeerdOnregelmatig

Heuvelrughike

Hits: 19

Mijn nieuwe wandeldoel voor 2023: de Heuvelrughike.

In vijf etappes wandel je door de geschiedenis van het oer-Nederlandse stuwwallenlandschap van de Heuvelrug. Welgestelden bouwden er buitenhuizen en Napoleons soldaten bivakkeerden er. Nu wandel je er door uitgestrekte bossen en over heidevelden met eindeloze vergezichten. Een ideaal gebied om te hiken en onderweg de rijke geschiedenis van de natuur en de mens in dit unieke landschap te beleven. Alle begin- en eindpunten zijn bereikbaar met het openbaar vervoer. Nog leuker, doe je rugzak op en loop in vijf dagen de hele Heuvelrughike!
@Bron: GegarandeerdOnregematig

Deze wandelroute is als volgt ingedeeld:
Etappe 1 – Huizen, bushalte Baanbergenweg » Laren, bushalte De Heidebloem – 18 km
Etappe 2 – Laren, bushalte De Heidebloem » Soesterberg, bush. Soesterberg-Oost – 20 km
Etappe 3 – Soesterberg, bushalte Soesterberg-Oost » Maarn, NS – 16 km
Etappe 4 – Maarn, NS » Amerongen, bushalte Dorp – 21 km
Etappe 5 – Amerongen, bushalte Dorp » Rhenen, bushalte Grebbesluis – 18 km

Betuwepad

Hits: 5

Bloeiende bloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. Letterlijk zelfs, want wandelen is een perfecte manier om de streek te ontdekken. Het nieuwe Betuwepad wijst je de weg.

Vanaf 8 september wordt deze nieuwe wandelgids verzonden en is te bestellen via Wandelnet.

Vrienden op de Fiets

Hits: 3

Echte Vrienden houden van een meerdaagse fietstocht of wandeling. Aan het einde van een sportieve dag zijn ze moe, maar voldaan. De Vrienden zoeken een bed voor één nacht en een stevig ontbijt. Die vinden ze bij één van de ruim 5.000 logeeradressen. De Vrienden laten zich verrassen en verwachten geen luxe. Ze willen vooral uitrusten, zodat ze de volgende ochtend weer vroeg en fris op pad kunnen.
@Bron: https://www.vriendenopdefiets.nl/nl

Voor 8 euro wordt men al lid, voor 22,50 euro boekt men een overnachting & ontbijt bij mensen thuis.