Drinken tijdens een wandeling: 6 tips

Hits: 15

Van alles wat je in je rugzak meeneemt tijdens het wandelen, is je voorraad drinken misschien wel het meest belangrijk. Zeker bij warm weer of als je een langere wandeling maakt, verliest je lichaam onderweg een hoop vocht via zweet en verdamping. Om te voorkomen dat je uitdroogt, moet je dit vochtverlies weer aanvullen door voldoende te drinken. Maar hoeveel moet je daarvoor eigenlijk drinken, en hoe kan je daar het beste voor zorgen? Voor ieder is dat natuurlijk weer anders, maar met deze tips ben je al een heel eind op weg!
@Bron: Wandelmagazine

Zevenheuvelenhike

Hits: 11

Op zondag 24 september 2023 kan je weer meelopen met de Zevenheuvelenhike. Een uitdagende en vooral mooie wandeltocht door de heuvelachtige bossen rondom Nijmegen. Hike-fanaat Rick Mulder verkende alvast de route van 21 kilometer. Hij vertelt over zijn wandeling en geeft meteen een paar praktische tips.
@Bron: Wandel.nl

Volle maan wandelingen

Hits: 8

Wil je de volle maan in al zijn glorie bewonderen? Op verschillende locaties in het land nemen boswachters en gidsen je mee op pad voor een avondwandeling in het schijnsel van de volle maan. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.
@Bron: Staatsbosbeheer

Loop door en langs gebieden met grote grazers

Hits: 5

Onze boswachters hebben een lijstje met wandelroutes gemaakt die je door of langs begrazingsgebieden leiden. In deze natuurgebieden staan allerlei dieren, zoals Schotse hooglanders en konikpaarden, om de vegetatie te onderhouden. Trek je wandelschoenen aan en kijk op een veilig afstandje naar deze grazende grazers. Ze zijn niet te missen!
@Bron: Staatsbosbeheer

Wildwandelingen op de Veluwe

Hits: 6

Geen betere plek in Nederland om wild te spotten dan de Veluwe. Niet alleen kan je hier heerlijk wandelen tussen de bossen en heidevelden, maar het is ook het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land. Maar waar heb je dan de meeste kans om een zwijn of hert te spotten? In de nieuwe wandelgids Wildwandelingen op de Veluwe zijn deze punten in kaart gebracht, aan de hand van 30 wandelingen.
@Bron: Wandelmagazine

150ste Klompenpad wordt geopend in Harderwijk

Hits: 5

Komend weekend worden er in Harderwijk twee nieuwe Klompenpaden geopend: het Sonnevanckpad en het Heyrderpad. Hiermee komt de teller van het aantal Klompenpaden in Nederland op 150 te staan. Beide Klompenpaden zullen op zaterdag 1 juli feestelijk worden geopend in het bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren.
@Bron: Wandelmagazine

Beenkramp tijdens het wandelen

Hits: 4

Misschien is het je ooit overkomen: je wandelt op een mooie zomerdag ontspannen door het bos, tot er opeens een krampscheut door je kuit schiet. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Maar waar moet je dan op letten? Om jou daar een eind mee op weg te helpen, zijn hier de 4 belangrijkste oorzaken van beenkramp tijdens het wandelen.
@Bron: Wandelmagazine