Landwinkel Kaasboerderij Speksnijder, Lekkerkerk

Bezoeken: 11

Dinsdag 11 juni 2024 uitstapje naar Landwinkel Kaasboerderij Speksnijder op de Tiendweg-West 28b, 2941 ER, Lekkerkerk geweest.

Een deskundige en interessante rondleiding van mijnheer Speksnijder zelf. Oude traktoren, een grote stal met grazende koeien, een productieruimte waar kaas gemaakt wordt, de kaasopslag met vele honderden kazen en tot slot de landwinkel vol met streekproducten uit de Krimpenerwaard.

Krimpenerwaard Polderdieren

Bezoeken: 19

Vanmiddag een rondwandeling vanuit mijn dorp Lekkerkerk gemaakt. Vanuit het dorp de Reinier Bloklaan omhoog en rechtsaf de dijk op langs rivier de Lek. Dit pad gevolgd tot bij de Eendenkooi, rechtsaf dijk af en het Kooipad opgelopen. Een geasfalteerd fietspad dwars door de polder Krimpenerwaard. Aan het einde linksaf een andere asfaltweg, Tiendweg-West. Op de kruising met het Smalle Kampje rechtdoor en iets verderop rechtsaf het onverharde Paddenpad.

Dit graspad was niet gesnoeid en de begroeiing kwam tot ca. een halve meter hoog. Ook maar één voetstap breed en erg nat van de vele regen de laatste tijd. Ondanks goede Lowa wandelschoenen waren deze van buiten erg nat. Mijn spijkerbroek was wel zeiknat aan de onderkant. Dit gevolgd tot het einde bij een houten hek. Hier direct rechtsaf, onverhard grindpad, bij de kruising met het Smalle Kampje verhard asfaltpad, Wetering-West.

Deze tiendweg met aan weerszijden sloten en weilanden veel polderdieren gezien, zoals diverse futen, zwanen met kroost, meerkoeten op nest met kleintjes, reigers. Een specht gehoord en een kiviet zien vliegen boven het weiland. De Wetering-West ruim 2 km gevolgd tot aan de kruising met de Boezemweg / Kerkweg. Hier de drukke verkeersweg overgestoken en rechtdoor Wetering-Oost. Bij de splitsing met de volkstuinen rechtsaf en terug gewandeld naar Lekkerkerk.

Via de Weidelaan, Wilhelminastraat, Beatrixplantsoen, Emmastraat, de Burg. van Willigenstraat overgestoken, schuin rechtdoor, voorbij het dierenkamp en rechtdoor trap op. Bovenaan rechtsaf dijk langs rivier de Lek. Dit gevolgd tot vlakbij mijn huis. Achter de sporthal rechtsaf dijk af en naar huis gewandeld.

Totaal ca. 8,9 km gewandeld, ruim 150 foto’s gemaakt met mijn Canon EOS 80 D en binnen 2,5 uur wandelen was ik rond. Ondanks de bewolkte dag wel helemaal doorweekt dus een douche was welkom.

Familie Zwaan

Bezoeken: 1

Deze week de eerste foto’s van jonge polderdieren in de Krimpenerwaard gefotografeerd met mijn digitale spiegelreflexcamera. Ditmaal drie foto’s van Familie Zwaan, langs de Tiendweg-West in Lekkerkerk.

(Berg)wandel- en rondreis Noorwegen 2025

Bezoeken: 12

Hallo allemaal,

In 2003 heb ik een bergwandelreis met Sindbad Wandelvakanties (bestaat niet meer) gemaakt in de omgeving van Flam en Laerdal. Aan het einde van de Sognefjord en de Aurlandsfjord. De mooiste wandelreis die ik ooit gemaakt heb.
* ik heb gewandeld van berghut naar berghut (niet overnacht)
* langs de zijkant van een grote waterval naar boven gewandeld
* over een hoogvlakte in de mist
* door sneeuwvlakten op hoogte
* op de Sognefjord gevaren met een boot en op een eiland gewandeld
* in verschillende weerstypen gewandeld, dus lagen kleding aan en uit
* op gletsjer Nigardsbreen een zijtak van gletsjer Jostedalsbreen, in de regen en met gids
* de bergtrein Flamsbana van Myrdal naar Flam is onlangs in Rail Away op tv geweest.

Ik 2025 wil ik de volgende reis in Noorwegen gaan maken:
* naar bergketen Jotenheimen Nationaal Park via de DNT berghutten
* de Nidaros kathedraal in Trondheim bezichtigen
* de eilandengroep Lofoten bezoeken
* in het hoge noorden een killerwhalesafari (orca’s) maken
* een huskytocht maken
* door Lapland reizen
* de Noordkaap bezoeken
* het Noorderlicht fotograferen

Ik wil deze wandel- en rondreis met openbaar vervoer gaan maken.
Deels met de trein, deel met de vele veerdiensten, deels georganiseerd.

Vriendelijke groet,
Sander

Mijn wandelreis van Sindbad Wandelvakanties: Aurland & Laerdal in 2003:

Kerstmarkt Dickens Schiedam

Bezoeken: 32

Vandaag heb ik bij uitjes- & vriendschapsplatform Go Mingle een uitstapje naar de kerstmarkt van Charles Dickens in Schiedam georganiseerd. Verzamelen op de Koemarkt en via de winkelstraat gewandeld naar de Dam en de Vlaardingerstraat voor de kerstmarkt waar mensen in Dickens-stijl verkleed waren.

Met Lenneke en Angela een leuke middag gehad. Bij de bibliotheek van de Korenbeurs aan de Lange Haven nog wat gegeten en gedronken en bijgepraat. Daarna terug naar het centrum gelopen. Na afloop nog wat gedronken bij het Vierkantje op de Broeresvest.

Voor een sfeerimpressie zie hieronder mijn foto’s.