Loetbos & Paddenpad

Bezoeken: 98

Vanmiddag een rondje gewandeld vanuit mijn dorp Lekkerkerk. Toen ik vertrok zaten er wat blauwe stukken in de dichte bewolking. Weeronline gaf ook droog weer op dus ideaal voor mijn wekelijkse wandeling.

Ditmaal vanuit huis gewandeld naar de Tiendweg-west en daarna een klein stukje naar het oosten. Op de kruising met de Kerkweg en Boezemweg linksaf geslagen en de Boezemweg opgegaan. Deze B-weg naast een autoweg is ca. 2 km lang en kaarsrecht. Met eerst bebouwing en later knotwilgen aan beide kanten van de weg. Aan het einde hiervan bij de rotonde de provinciale weg N-210 overgestoken.

Al snel linksaf geslagen het Loetbos in. Dit is een fietspad door een aangelegd stuk bosgebied. In het water enkele polderdieren gezien. En lekker rustig met weinig verkeer. Na een kleine km zag ik op een boom de rood-witte markering van het Grote Rivierenpad wat ook een gedeelte door het Loetbos loopt. Bij de eerste kruising na ruim 2 km linksaf het bruggetje overgegaan en weer de provinciale weg overgestoken. Rechtsaf en een klein stukje langs de N-210 gewandeld.

Bij wat bosjes linksaf geslagen het Paddenpad op. Dit is een onverhard wandelpad dwars door de weilanden. Bij een bankje en met uitzicht op Lekkerkerk even een lunchstop ingelast. Terwijl ik stil zat heb ik een bunzing gezien. Wat later mijn weg verder gevolgd. Op het Paddenpad kwam ik ook andere wandelaars en mensen die hun hond uitlieten tegen. Dit graspad bijna 2 km gevolgd tot aan de Tiendweg-West. Linksaf en deze Tiendweg tot in Lekkerkerk gewandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.