Groene Wissel 113: Hollandsche Rading 2

Bezoeken: 26

Vandaag met zes personen een boswandeling, Groene Wissel 113: Hollandsche Rading 2 / Hilversums Wasmeer gewandeld. Ons startpunt was treinstation Hollandsche Rading en na ca. 200 meter liepen we al het bos in. De eerste 3 km noordwaarts over onverharde bospaden en via het Erfgooierbos naar een uitzichtpunt met bankje op een heuvel, met uitzicht op het Hilversumse Wasmeer. Vanwege de vele regen eerder deze week waren veel bospaden erg nat en moesten we continue bekijken wat de beste route was, linksom of rechtsom de plas, danwel een stukje door het bos ernaast. Al met al ging dit best goed. De route was goed gemarkeerd met kleine paaltjes met nummers erop.

Na een korte stop in zuid-oostelijke richting verder door het bos gewandeld. Een deel door het Maartensdijkse Bos. Na wat slingerende bospaden ruim 1 km over de Kloosterlaan gelopen naar Lage Vuursche. Net voor Lage Vuursche langs landhuis Klein Drakensteyn gewandeld. Op de kruising van de Karnemelksweg even van de route afgeweken en Lage Vuursche ingelopen. Op de hoek bij De Vuursche Boer een lunchstop ingelast voor een hapje en drankje. Gelukkig was er voor ons in het zaaltje boven nog plek.

Na deze stop teruggelopen naar de Karnemelksweg en onze route vervolgd door het bos. Terug het Maartensdijkse Bos in, over smalle en wat brede bospaden, eerst in zuid-westelijke richting gewandeld, later naar het westen. Een stuk door het Goois Natuurreservaat De Zuid, Bosberg gelopen met een zandverstuiving. Daarna een slingerpad door het bos en wat verder langs een bankje waar we in het begin ook langs liepen. Viaducht onderdoor en we waren weer bij ons beginpunt.

Vandaag ca. 13 km gewandeld, de tracker van Runkeeper heb ik ca. 1 km te laat aangezet en bij 12 km was ons eindpunt. Ook handig als je deze op het perron uitzet in plaats van in de trein. Voor mij een mooie boswandeling. Af en toe wat regen, maar daar kan je je gelukkig op kleden. Voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.