Biesboschpad

Hits: 8

Zaterdag 5 februari 2022 een etappe van het nieuwe Streekpad Biesboschpad gewandeld. Samen met Ingrid die ik via De Wandeldate heb leren kennen. Afgesproken op treinstation Dordrecht, waar ik oorspronkelijk deze etappe wilde beginnen. Na kort overleg toch één halte de trein gepakt naar treinstation Dordrecht Stadspolders en de route in omgekeerde richting terug naar Dordrecht gelopen.

Vanaf Stadspolders via het Dudok-erf en een smal asfaltpad Loswalweg de wijk uitgelopen. Bij het Wantij een onverhard pad en later grasdijk langs dit water gewandeld. En niet het idee gehad dat je aan de stadsrand loopt. Na ca. 1,5 kilometer linksaf geslagen het Wantijpark in. Over smalle paadjes en wat verderop rechtsaf langs de rand van dit park over kleipaden en een dijkje.

Een drukke verkeersweg overgestoken en langs het Wantij verder gewandeld. Voorbij de Kinepolis en langs een molen. Na een sluis een trapje af en tot aan Brasserie Down Town bij de waterbushalte aan de Beneden Merwede gewandeld. Hier even een korte koffiestop ingelast.

Vervolgens langs de kade verder gewandeld. Onder de Groothoofdspoort door en iets verderop de Dalmiatebrug over en langs de haven gelopen tot aan de Grote Kerk. Via het stadscentrum, de Voorstraat en Visstraat terug naar het treinstation van Dordrecht gelopen. Qua drukte viel het op deze zaterdagmiddag wel mee.

Uiteindelijk ca. 9 km gewandeld. Ditmaal geen foto’s gemaakt onderweg en Runkeeper heb ik niet aangezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.