Wandeling Alblasserwaard

Bezoeken: 51

Vanochtend van Lekkerkerk met het voetveer naar Nieuw-Lekkerland overgevaren. Daarna het dorp in en achter het dorp de Tiendweg rechtsaf gegaan. De eerste brug linksaf het hondenbos in. Dit gelopen tot aan de Elzenweg, rechtsaf en vrijwel direct linksaf Molenweg. Aan het einde rechtsaf het onverharde graspad langs de Groote- of Achterwaterschap.

Dit pad gevolgd tot aan de Hoge Brug bij de Middelweg en linksaf naar Alblasserdam. Halverwege rechtsaf een brug over langs de volkstuinen. Wat verderop een asfaltpad langs de linkeroever van het Groote of Achterwaterschap. Dit ging over in een graspad en een mooi overzicht op de Molens van Kinderdijk.

Voorbij museummolen Blokweer een brug over naar de rechteroever. Rechtsaf en linksaf een snipperpad langs de molens. Aan het einde linksaf en rechtsaf asfaltpad. Dit gevolgd tot aan de dijk. Bovenaan linksaf en naar het autoveer gewandeld en overgevaren naar Krimpen aan de Lek.

Onderweg diverse jonge polderdieren gezien, zoals familie eend, meerkoet en gans. Evenals een vissende reiger, een aalscholver en een zwaan op nest. Totaal 8 km gewandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.