Wandeling Alblasserwaard

Bezoeken: 27

Vanochtend vanuit mijn dorp Lekkerkerk de bus genomen naar Krimpen a/d Lek en met het autoveer overgevaren naar Kinderdijk. Rond 10 uur aan de overkant direct linksaf langs rivier de Lek en langs een rijtje huizen. Aan het einde rechtsaf een fietspad op en verderop linksaf richting de Molens van Kinderdijk. Op een splitsing rechtsaf en dijk afgelopen. Hier liep ik op het Floris V-pad. Via een parkeerplaats en langs het Bezoekerscentrum. Ondanks dat het vandaag en morgen Nationale Molendag is en vele molens opengesteld zijn voor bezoekers vond ik het rustig in Kinderdijk. Wel groepjes toeristen, maar wellicht komt dat later vandaag.

Het fietspad en wandelpad langs het Groote- of Achterwaterschap gevolgd en verder op linksaf het onverharde natuurpad opgelopen. Dit gevolgd tot voorbij een brug. Rechtsaf, weer rechtsaf en direct linksaf brug over. Aan de overzijde weer linksaf en langs Museum Blokweer. Even voorbij de molen een graspad gevolgd langs de rechterzijde van het riviertje. Deze een kilometer gevolgd tot aan de rand van Alblasserdam. Bij een picknicktafel in de schaduw even wat gegeten en gedronken.

Hierna over asfaltpaden verder gewandeld. Langs de volkstuinen en wat verderop een brug over. Direct linksaf asfaltpad en eigen route weer opgepakt. Het Floris V-pad gaat hier rechtsaf en direct linksaf een smal natuurpad op. Halverwege dit asfaltpad zat moeder zwaan op een nest met tenminste vier eieren wat ze goed verdedigde toen ik een foto maakte. Aan het einde rechtsaf en direct linksaf Hoge Brug over. Na deze brug rechtsaf graspad aan de linkeroever van het Groote- of Achterwaterschap. Dit ruim een kilometer gevolgd.

Bij de T-splitsing linksaf asfaltpad langs gesnoeide knotwilgen. Aan het einde rechtsaf en iets verder op linksaf het Hondenbos in. Bij een bankje in het groen nog even wat gedronken. Hierna langs de rand van dit gebied verder gewandeld en halverwege rechtsaf en linksaf door dit bosgebied wat uitkwam in Nieuw-Lekkerland. Hier rechtsaf een tiendweg op, wederom Floris V-pad. Bij de autoweg linksaf, het Floris V-pad gaat rechtdoor naar Streefkerk, en het fietspad gevolgd tot in het dorp. Na een bocht links-rechts richting dijk gewandeld. Op de dijk bij de kruising rechtdoor en via wat bedrijven naar het voetveer gewandeld. Deze bracht mij weer in Lekkerkerk.

Onderweg nog een aalscholder, familie eend en moeder zwaan op nest gezien. Voor de rest weinig andere polderdieren op deze route gezien. Afstand vandaag ruim 8,3 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.