Wandeling Krimpenerwaard

Bezoeken: 75

Samen met wandelkennis Lieuwe heb ik vandaag een wandeling in de polder Krimpenerwaard gemaakt. De eerste wandeling van mijn facebookgroep Wandelen in de Krimpenerwaard en Alblasserwaard.

Wij zijn begonnen bij bushalte Centrum in Krimpen a/d IJssel en gelopen naar winkelcentrum Crimpenhof. Via het Raadhuisplein, de Buys Ballotsingel en Vincent van Goghlaan naar de wijk Lansingh-zuid gewandeld. Een brug over en net voor de eerste bebouwing rechtsaf het fietspad ‘Waterliniepad I’ op. Na een paar honderd meter het wandelpad haaks op dit pad genomen. Aan het einde het fietspad gevolgd tot aan de splitsing met de Krimpenerbosweg.

Hier overgestoken en de eerste weg linksaf richting het Volkstuinencomplex VTV De Amateur. Aan het einde dit terrein verlaten en rechtsaf het Bereklauwenpad op aan de rand van Krimpen a/d IJssel, later Lepelaarsbospad I. Dit asfaltpad gevolgd tot het einde en kort daarna rechtsaf Tiendweg-West. Bij het rustpust van Kaasboerderij Boer Bas even koffie gedronken.

Na een korte pauze via de Tiendweg doorgewandeld naar de rand van Ouderkerk a/d IJssel. De N475 en de Kerkweg overgestoken, vervolgens Tiendweg-Oost. Net na de bebouwing rechtsaf een schelpenpad naar Speelpolder De Tiendtuin. Bij een picknickbank even wat gegeten. Dit schelpenpad door de weilanden gevolgd tot aan de Oudelandseweg. Deze weg overgestoken en bij een picknickbank een graspad door een weiland gewandeld. Aan het einde een hekje door en linksaf een asfaltpad het Loetbos in.

Na een goede kilometer bij een picknickbank linksaf een graspad in. Dit onverharde pad gevolgd tot aan een parkeerplaats. De weg overgestoken en via een andere parkeerplaats rechtdoor het Loetbos in. Via een parkeerplaats bij Kanocentrum Loetbos rechtsaf en bij de volgende kruising linksaf. Even verder wat gedronken en gegeten bij Restaurant de Loet.

Samen met Lieuwe ruim 11,5 km gewandeld. Bij de provinciale weg heeft hij de bus teruggenomen naar Krimpen a/d IJssel. Zelf ben ik verder gelopen naar mijn dorp Lekkerkerk, in totaal ruim 15,5 km. Qua weersverwachting veel dreigende luchten, maar enkel de laatste kilometer in het Loetbos even regen gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.