Wandeling Alblasserwaard

Bezoeken: 71

Vandaag heb ik alleen een rondwandeling door de Alblasserwaard gemaakt. Vanochtend om 10:00 overgevaren met het voetveer van Lekkerkerk naar Nieuw-Lekkerland. Direct de dijk af en het dorp ingelopen. Na de bebouwing bij de Tiendweg rechtsaf en bij de eerste brug linksaf het Hondenbos in. Aan het einde rechtsaf en direct linksaf Molenweg. Aan het einde rechtsaf het graspad langs het Groote- of Achterwaterschap. Dit onverharde pad ca. 1,5 kilometer gevolgd en bij de splitsing de Hoge brug over. Op een splitsing met bankje wat gegeten en gedronken.

Na deze pauze het asfaltpad rechtdoor richting Alblasserdam. Iets verder dan een brug naar rechts, linksaf een smal onverhard pad tussen twee sloten in (Floris V-pad). Dit pad was soms nauwelijks een voetstap breed en liep door hoge begroeiing. Ook enkele overstapjes langs hekjes gehad en onder een schrikdraad door. Aan het einde een weiland in en het grindpad linksaf genomen. Na een bocht Heiweg. Net voor Pensionstal de Amazonehoeve, brug over en fietspad.

Aan het einde linksaf een fietspad langs het Groote- of Achterwaterschap. Hier ca. 10 minuten regen gehad. Dit verharde pad ca. 2,5 km gevolgd tot aan de Hoge Brug. Rechtsaf brug over en schuin linksaf Middelweg. Dit fietspad gevolgd tot in Nieuw-Lekkerland. Aan het einde helaas een omleiding waardoor ik niet over de dijk langs rivier de Lek kon wandelen. Rechtsaf de Planetenlaan op en deze slingerend gevolgd en bij de Standerdmolen linksaf alsnog de dijk op. Bovenaan rechtsaf en terug naar het voetveer. Afstand 13,3 km.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.