Groene Wissel Maarn 3

Hits: 48

Vanmiddag met een groep van negen personen Groene Wissel Maarn 3 gewandeld. Een boswandeling van ruim 9 km met start- en eindpunt treinstation Maarn.

Na een korte pitsstop bij horeca ten noorden van het treinstation de groep verzameld en kwart over twaalven naar de andere kant van het spoor gegaan. Na een klein stukje door Maarn liepen we al snel het bos in. Je kon aan de grote plassen op ons wandelpad zien dat het in de nacht ervoor flink geregend had. Volgens de weersvoorspelling zou het tot twee uur ook droog blijven, maar in onze eerste vier kilometer flink wat regen gehad. Maar goed een regenjas en een paraplu doet wonderen.

Onze route liep over mooie bospaden naar het zuiden. O.a. over landgoed Huis te Maarn en wat verder kwamen wij hier ook langs. Na ca. 4 km gepauzeerd en wat gedronken en gegeten bij Chalet Sint Helenaheuvel met uitzicht op een mooi heideveld. Gelukkig voor ons in de zon en flink wat blauwe luchten. Gezien de drukte binnen op het buitenterras gezeten.

Net na deze pauze een korte hagelbui. Ons wandelpad liep vervolgens door het bos flink omhoog (naar 40m) en ongeveer een kilometer verder lag links van het pad uitzichttoren De Kaap (hoogte: 25m) met vergezichten over de Utrechtse Heuvelrug. Een aantal van ons zijn even boven gaan kijken naar dit mooie uitzicht. Hierna verder het bos in en weer richting Maarn gewandeld. Langs wat heidevelden en open bos gebieden, een klein recreatiepark en door Landgoed Maarsbergen. Aan het einde hiervan Maarn weer in gelopen tot aan het treinstation.

Ik heb wel hulp gehad van het GPX-bestand die ik ingeladen had op mijn app OSMAnd. Vooral bij punt 2 een aantal keren getwijfeld wat de juiste route was. De kaart op mijn app gaf de route wel goed aan. Kortom een leuke boswandeling in goed gezelschap. Voor herhaling vatbaar.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.